De formule

Al onze ingrediënten zijn speciaal geselecteerd op efficiëntie. U vindt hier een overzicht van alle ingrediënten geklasseerd in families volgens hun functie.

DSactiv patent

D.A.F.patent

Antiroos

  • Piroctone olamine

Reinigend bestanddeel

  • Coco-betaine
  • Sodium cocoamphoacetate
  • Sodium laureth sulfate
  • Sodium lauroyl sarcosinate

Kalmerend

  • Palmitamide mea

Keratolytisch

  • Citric acid
  • Salicylic acid

Haarverzorgend bestanddeel

  • Polyquaternium-10

Formuleringswater.

  • Aqua / water / eau

Textuur

  • Peg-60 almond glycerides
  • Peg-90 glyceryl isostearate
  • Polyacrylate crosspolymer-6

Geur & parfum

  • Fragrance (parfum)

Bescherming van het product

  • Caprylic / capric triglyceride
  • Laureth-2
  • Sodium citrate
  • Sodium hydroxide

Ingrediënten onder de loupe

De ingrediënten van onze producten zijn geselecteerd op basis van strenge dermatologische criteria en aanbevolen door onafhankelijke toxicologische experts. Actieve bestanddelen zijn geklasseerd in drie belangrijke categorieën en ontdek hun aard, rol en origine door op hun naam te klikken.

Hier worden de ingrediënten, die bijdragen tot de verwachte doeltreffendheid van het product, gegroepeerd: degenen die de biologische huidmechanismen optimaliseren of in stand houden (zoals hydratatie, regeneratie, lipideherstellende werking), en degenen met een zeer specifieke fysisch-chemische werking (exfoliërend, matterend, zonnefilters...).

De vermelde ingrediënten zijn deze die de meest recente formule van het product bevat. Tussen productie en distributie kan wat tijd verstrijken en wij raden u dan ook aan de lijst van ingrediënten op de verpakking te raadplegen.

Aqua/water/eau

Wat is het?

Gezuiverd water.

Waarvoor dient het?

Formuleringswater.

Hoe wordt het verkregen?

Minerale oorsprong.

Sodium laureth sulfate

Wat is het?

Derivaat van vetalcohol.

Waarvoor dient het?

Reinigend: vormt schuim in contact met water en bevordert het reinigen.

Hoe wordt het verkregen?

Synthetisch verkregen uit vetalcohol van plantaardige oorsprong.

Sodium cocoamphoacetate

Wat is het?

Vetzuurderivaat.

Waarvoor dient het?

Reinigend: vormt schuim in contact met water en bevordert het reinigen.

Hoe wordt het verkregen?

Verbinding van vetzuur verkregen uit plantaardige olie, en een synthetisch acetaatderivaat.

Peg-60 almond glycerides

Wat is het?

Vetzuurderivaat.

Waarvoor dient het?

Emolliens: versoepelt en verzacht de huid.

Hoe wordt het verkregen?

Synthetisch verkregen uit vetzuren en glycerines afkomstig van plantaardige olie.

Sodium lauroyl sarcosinate

Wat is het?

Derivaat van vetzuur en aminozuur.

Waarvoor dient het?

Reinigend: vormt schuim in contact met water en bevordert het reinigen.

Hoe wordt het verkregen?

Synthetisch verkregen uit vetzuur afkomstig van plantaardige olie, en synthetische sarcosine.

Citric acid

Wat is het?

Citroenzuur.

Waarvoor dient het?

Keratolytisch: bevordert de eliminatie van dode huidcellen en de opperhuidvernieuwing.

Hoe wordt het verkregen?

Bestanddeel dat van nature in de huid voorkomt, verkregen door biotechnologie.
De biotechnologie maakt gebruik van biologische processen, zoals natuurlijke fermentatie, om ingrediënten te verkrijgen.

Coco-betaine

Wat is het?

Vetzuurderivaat.

Waarvoor dient het?

Reinigend: vormt schuim in contact met water en bevordert het reinigen.

Hoe wordt het verkregen?

Synthetisch verkregen uit vetzuur afkomstig van plantaardige olie.

Sodium citrate

Wat is het?

Derivaat van citroenzuur.

Waarvoor dient het?

Stabilisator: draagt bij tot de homogeniteit of de stabiliteit van het product.

Hoe wordt het verkregen?

Bestanddeel dat van nature in de huid voorkomt, verkregen door biotechnologie.
De biotechnologie maakt gebruik van biologische processen, zoals natuurlijke fermentatie, om ingrediënten te verkrijgen.

Polyacrylate crosspolymer-6

Wat is het?

Acrylpolymeer.

Waarvoor dient het?

Geleermiddel: geeft de textuur consistentie.

Hoe wordt het verkregen?

Synthetisch.

NAOS maakt bepaalde ingrediënten synthetisch aan om:
- een natuurlijke molecule te verkrijgen zonder die uit een plant te hoeven extraheren, om de biodiversiteit beter te respecteren,
- een zuiver en perfect gedefinieerd ingrediënt te verkrijgen.

Piroctone olamine

Wat is het?

Piroctone olamine.

Waarvoor dient het?

Antiroos: gaat de vorming van haarroos (schilfertjes) tegen.

Hoe wordt het verkregen?

Synthetisch.

NAOS maakt bepaalde ingrediënten synthetisch aan om:
- een natuurlijke molecule te verkrijgen zonder die uit een plant te hoeven extraheren, om de biodiversiteit beter te respecteren,
- een zuiver en perfect gedefinieerd ingrediënt te verkrijgen.

Peg-90 glyceryl isostearate

Wat is het?

Derivaat van glycerine en vetzuur.

Waarvoor dient het?

Verdikkingsmiddel: geeft de textuur consistentie.

Hoe wordt het verkregen?

Synthetisch verkregen uit glycerine en vetzuur afkomstig van plantaardige olie.

Polyquaternium-10

Wat is het?

Quaternair ammonium.

Waarvoor dient het?

Haarverzorgend bestanddeel: vergemakkelijkt het ontwarren en het in model brengen.

Hoe wordt het verkregen?

Synthetisch verkregen uit hout.

Pyridoxine hcl

Wat is het?

Vitamine B6-derivaat.

Waarvoor dient het?

Onderdeel van het Dsactiv patent.
Dit gepatenteerde complex vermindert de sebumsecretie en gaat ook proliferatie van Malassezia tegen, de schimmel die verantwoordelijk is voor haarroos.

Hoe wordt het verkregen?

Synthetisch.

NAOS maakt bepaalde ingrediënten synthetisch aan om:
- een natuurlijke molecule te verkrijgen zonder die uit een plant te hoeven extraheren, om de biodiversiteit beter te respecteren,
- een zuiver en perfect gedefinieerd ingrediënt te verkrijgen.

Salicylic acid

Wat is het?

Salicylzuur.

Waarvoor dient het?

Keratolytisch: bevordert de eliminatie van dode huidcellen en de opperhuidvernieuwing.

Hoe wordt het verkregen?

Synthetisch.

NAOS maakt bepaalde ingrediënten synthetisch aan om:
- een natuurlijke molecule te verkrijgen zonder die uit een plant te hoeven extraheren, om de biodiversiteit beter te respecteren,
- een zuiver en perfect gedefinieerd ingrediënt te verkrijgen.

Undecyl alcohol

Wat is het?

Vetalcohol.

Waarvoor dient het?

Onderdeel van het Dsactiv patent.
Dit gepatenteerde complex vermindert de sebumsecretie en gaat ook proliferatie van Malassezia tegen, de schimmel die verantwoordelijk is voor haarroos.

Hoe wordt het verkregen?

Synthetisch.

NAOS maakt bepaalde ingrediënten synthetisch aan om:
- een natuurlijke molecule te verkrijgen zonder die uit een plant te hoeven extraheren, om de biodiversiteit beter te respecteren,
- een zuiver en perfect gedefinieerd ingrediënt te verkrijgen.

Zinc gluconate

Wat is het?

Zinkderivaat.

Waarvoor dient het?

Onderdeel van het Dsactiv patent.
Dit gepatenteerde complex vermindert de sebumsecretie en gaat ook proliferatie van Malassezia tegen, de schimmel die verantwoordelijk is voor haarroos.

Hoe wordt het verkregen?

Synthetisch verkregen uit zink van minerale oorsprong, en gluconzuur (biotechnologie).

Palmitamide mea

Wat is het?

Vetzuurderivaat.

Waarvoor dient het?

Kalmerend: vermindert huidongemak.

Hoe wordt het verkregen?

Synthetisch verkregen uit vetzuur van plantaardige oorsprong, en een synthetisch aminoderivaat.

Sodium hydroxide

Wat is het?

Natriumderivaat.

Waarvoor dient het?

Stabilisator: corrigeert de pH van het product.

Hoe wordt het verkregen?

Bestanddeel dat van nature in de huid voorkomt, synthetisch verkregen.

NAOS maakt bepaalde ingrediënten synthetisch aan om:
- een natuurlijke molecule te verkrijgen zonder die uit een plant te hoeven extraheren, om de biodiversiteit beter te respecteren,
- een zuiver en perfect gedefinieerd ingrediënt te verkrijgen.

Mannitol

Wat is het?

Suikerderivaat.

Waarvoor dient het?

Onderdeel van het D.A.F. patent. (Dermatological Advanced Formulation)
Dit gepatenteerde complex verhoogt de tolerantiedrempel van de huid - ongeacht het huidtype - om haar weerstand te verbeteren.

Hoe wordt het verkregen?

Verkregen uit suiker van plantaardige oorsprong.

Xylitol

Wat is het?

Suikerderivaat.

Waarvoor dient het?

Onderdeel van het D.A.F. patent. (Dermatological Advanced Formulation)
Dit gepatenteerde complex verhoogt de tolerantiedrempel van de huid - ongeacht het huidtype - om haar weerstand te verbeteren.

Hoe wordt het verkregen?

Verkregen uit plantaardige suiker.

Laureth-2

Wat is het?

Derivaat van vetalcohol.

Waarvoor dient het?

Stabilisator: draagt bij tot de homogeniteit of de stabiliteit van het product.

Hoe wordt het verkregen?

Synthetisch verkregen uit vetalcohol van plantaardige oorsprong.

Rhamnose

Wat is het?

Suiker.

Waarvoor dient het?

Onderdeel van het D.A.F. patent. (Dermatological Advanced Formulation)
Dit gepatenteerde complex verhoogt de tolerantiedrempel van de huid - ongeacht het huidtype - om haar weerstand te verbeteren.

Hoe wordt het verkregen?

Extractie van hout of synthetisch.

Fructooligosaccharides

Wat is het?

Macro-suikermolecule.

Waarvoor dient het?

Onderdeel van het D.A.F. patent. (Dermatological Advanced Formulation)
Dit gepatenteerde complex verhoogt de tolerantiedrempel van de huid - ongeacht het huidtype - om haar weerstand te verbeteren.

Hoe wordt het verkregen?

Biotechnologie.
De biotechnologie maakt gebruik van biologische processen, zoals natuurlijke fermentatie, om ingrediënten te verkrijgen.

Caprylic/capric triglyceride

Wat is het?

Derivaat van glycerine en vetzuur (triglyceriden).

Waarvoor dient het?

Stabilisator: draagt bij tot de homogeniteit of de stabiliteit van het product.

Hoe wordt het verkregen?

Verbinding van glycerine en vetzuren verkregen uit plantaardige olie.

Laminaria ochroleuca extract

Wat is het?

Extract van goudalg.

Waarvoor dient het?

Onderdeel van het D.A.F. patent. (Dermatological Advanced Formulation)
Dit gepatenteerde complex verhoogt de tolerantiedrempel van de huid - ongeacht het huidtype - om haar weerstand te verbeteren.

Hoe wordt het verkregen?

Extractie van laminaria-alg.

Fragrance (parfum)

Wat is het?

Parfumerende samenstelling.

Waarvoor dient het?

Geur & parfum: geeft het product zijn olfactieve sensorialiteit.

Hoe wordt het verkregen?

Verbinding van geurmoleculen van plantaardige en synthetische oorsprong.

Voor welk huidtype is dit product bedoeld? Hoe wordt Nodé DS+ Shampooing aangebracht? Wanneer gebruiken? Welke formaten zijn beschikbaar?

Alle antwoorden vindt u op de BIODERMA website.
Ontdek onze unieke wetenschappelijke aanpak, ecobiologie.

Onze transparante aanpak

Welkom bij onze laboratoria in Aix-en-Provence.

Ontdek onze unieke wetenschappelijke aanpak, ecobiologie.

Andere formules BIODERMA

Nodé G Shampooing

BIODERMA

Ontdek de samenstelling

Nodé A Shampooing

BIODERMA

Ontdek de samenstelling