De formule

Al onze ingrediënten zijn speciaal geselecteerd op efficiëntie. U vindt hier een overzicht van alle ingrediënten geklasseerd in families volgens hun functie.

D.A.F.patent

Voedend

  • Butyrospermum parkii (shea) butter extract

Keratolytisch

  • Glycolic acid
  • Salicylic acid

Jeukwerend

  • Zanthoxylum bungeanum fruit extract

Formuleringswater.

  • Aqua / water / eau

Textuur

  • Arachidyl alcohol
  • Arachidyl glucoside
  • Behenyl alcohol
  • Cera microcristallina / microcrystalline wax / cire microcristalline
  • Dimethicone
  • Dipropylene glycol
  • Glyceryl stearate
  • Octyldodecanol
  • Paraffin
  • Paraffinum liquidum / mineral oil / huile minerale
  • Peg-100 stearate
  • Polyacrylamide
  • Xanthan gum

Bescherming van het product

  • C13-14 isoparaffin
  • Caprylic / capric triglyceride
  • Laureth-7
  • Oleyl alcohol
  • Sodium hydroxide

Ingrediënten onder de loupe

De ingrediënten van onze producten zijn geselecteerd op basis van strenge dermatologische criteria en aanbevolen door onafhankelijke toxicologische experts. Actieve bestanddelen zijn geklasseerd in drie belangrijke categorieën en ontdek hun aard, rol en origine door op hun naam te klikken.

Hier worden de ingrediënten, die bijdragen tot de verwachte doeltreffendheid van het product, gegroepeerd: degenen die de biologische huidmechanismen optimaliseren of in stand houden (zoals hydratatie, regeneratie, lipideherstellende werking), en degenen met een zeer specifieke fysisch-chemische werking (exfoliërend, matterend, zonnefilters...).

De vermelde ingrediënten zijn deze die de meest recente formule van het product bevat. Tussen productie en distributie kan wat tijd verstrijken en wij raden u dan ook aan de lijst van ingrediënten op de verpakking te raadplegen.

Aqua/water/eau

Wat is het?

Gezuiverd water.

Waarvoor dient het?

Formuleringswater.

Hoe wordt het verkregen?

Minerale oorsprong.

Glycolic acid

Wat is het?

Glycolzuur.

Waarvoor dient het?

Keratolytisch: bevordert de eliminatie van dode huidcellen en de opperhuidvernieuwing.

Hoe wordt het verkregen?

Synthetisch.

NAOS maakt bepaalde ingrediënten synthetisch aan om:
- een natuurlijke molecule te verkrijgen zonder die uit een plant te hoeven extraheren, om de biodiversiteit beter te respecteren,
- een zuiver en perfect gedefinieerd ingrediënt te verkrijgen.

Butyrospermum parkii (shea) butter extract

Wat is het?

Karité-olie.

Waarvoor dient het?

Voedend: versterkt de beschermende huidfilm en de structuur van de epidermis door lipiden te leveren.

Hoe wordt het verkregen?

Extractie van karité.

Dipropylene glycol

Wat is het?

Polyol.

Waarvoor dient het?

Vochtvasthoudend: houdt het vochtgehalte van de haarvezel op peil.

Hoe wordt het verkregen?

Synthetisch.

NAOS maakt bepaalde ingrediënten synthetisch aan om:
- een natuurlijke molecule te verkrijgen zonder die uit een plant te hoeven extraheren, om de biodiversiteit beter te respecteren,
- een zuiver en perfect gedefinieerd ingrediënt te verkrijgen.

Sodium hydroxide

Wat is het?

Natriumderivaat.

Waarvoor dient het?

Stabilisator: corrigeert de pH van het product.

Hoe wordt het verkregen?

Bestanddeel dat van nature in de huid voorkomt, synthetisch verkregen.

NAOS maakt bepaalde ingrediënten synthetisch aan om:
- een natuurlijke molecule te verkrijgen zonder die uit een plant te hoeven extraheren, om de biodiversiteit beter te respecteren,
- een zuiver en perfect gedefinieerd ingrediënt te verkrijgen.

Octyldodecanol

Wat is het?

Vetalcohol.

Waarvoor dient het?

Emolliens: versoepelt en verzacht het haar.

Hoe wordt het verkregen?

Verkregen uit vetzuur afkomstig van plantaardige olie.

Salicylic acid

Wat is het?

Salicylzuur.

Waarvoor dient het?

Keratolytisch: bevordert de eliminatie van dode huidcellen en de opperhuidvernieuwing.

Hoe wordt het verkregen?

Synthetisch.

NAOS maakt bepaalde ingrediënten synthetisch aan om:
- een natuurlijke molecule te verkrijgen zonder die uit een plant te hoeven extraheren, om de biodiversiteit beter te respecteren,
- een zuiver en perfect gedefinieerd ingrediënt te verkrijgen.

Paraffin

Wat is het?

Vet (was van farmaceutische kwaliteit).

Waarvoor dient het?

Emolliens: versoepelt en verzacht het haar.

Hoe wordt het verkregen?

Minerale oorsprong.

Cera microcristallina/microcrystalline wax/cire microcristalline

Wat is het?

Vet (was van farmaceutische kwaliteit).

Waarvoor dient het?

Emolliens: versoepelt en verzacht het haar.

Hoe wordt het verkregen?

Minerale oorsprong.

Paraffinum liquidum/mineral oil/huile minerale

Wat is het?

Vet (olie van farmaceutische kwaliteit).

Waarvoor dient het?

Emolliens: versoepelt en verzacht het haar.

Hoe wordt het verkregen?

Minerale oorsprong.

Arachidyl alcohol

Wat is het?

Vetalcohol.

Waarvoor dient het?

Verdikkingsmiddel: geeft de textuur consistentie.

Hoe wordt het verkregen?

Verkregen uit vetzuur afkomstig van plantaardige olie.

Dimethicone

Wat is het?

Silicone.

Waarvoor dient het?

Sensorieel middel: optimaliseert de sensorialiteit om gebruiksplezier en een zachte touch te geven.

Hoe wordt het verkregen?

Synthetisch.

NAOS maakt bepaalde ingrediënten synthetisch aan om:
- een natuurlijke molecule te verkrijgen zonder die uit een plant te hoeven extraheren, om de biodiversiteit beter te respecteren,
- een zuiver en perfect gedefinieerd ingrediënt te verkrijgen.

Glyceryl stearate

Wat is het?

Derivaat van glycerine en vetzuur.

Waarvoor dient het?

Emulgerend: helpt een emulsie vormen en stabiliseren.

Hoe wordt het verkregen?

Verbinding van glycerine en vetzuur verkregen uit plantaardige olie.

Peg-100 stearate

Wat is het?

Vetzuurderivaat.

Waarvoor dient het?

Emulgerend: helpt een emulsie vormen en stabiliseren.

Hoe wordt het verkregen?

Synthetisch verkregen uit vetzuur afkomstig van plantaardige olie.

Mannitol

Wat is het?

Suikerderivaat.

Waarvoor dient het?

Onderdeel van het D.A.F. patent. (Dermatological Advanced Formulation)
Dit gepatenteerde complex verhoogt de tolerantiedrempel van de huid - ongeacht het huidtype - om haar weerstand te verbeteren.

Hoe wordt het verkregen?

Verkregen uit suiker van plantaardige oorsprong.

Xylitol

Wat is het?

Suikerderivaat.

Waarvoor dient het?

Onderdeel van het D.A.F. patent. (Dermatological Advanced Formulation)
Dit gepatenteerde complex verhoogt de tolerantiedrempel van de huid - ongeacht het huidtype - om haar weerstand te verbeteren.

Hoe wordt het verkregen?

Verkregen uit plantaardige suiker.

Rhamnose

Wat is het?

Suiker.

Waarvoor dient het?

Onderdeel van het D.A.F. patent. (Dermatological Advanced Formulation)
Dit gepatenteerde complex verhoogt de tolerantiedrempel van de huid - ongeacht het huidtype - om haar weerstand te verbeteren.

Hoe wordt het verkregen?

Extractie van hout of synthetisch.

Fructooligosaccharides

Wat is het?

Macro-suikermolecule.

Waarvoor dient het?

Onderdeel van het D.A.F. patent. (Dermatological Advanced Formulation)
Dit gepatenteerde complex verhoogt de tolerantiedrempel van de huid - ongeacht het huidtype - om haar weerstand te verbeteren.

Hoe wordt het verkregen?

Biotechnologie.
De biotechnologie maakt gebruik van biologische processen, zoals natuurlijke fermentatie, om ingrediënten te verkrijgen.

Laminaria ochroleuca extract

Wat is het?

Extract van goudalg.

Waarvoor dient het?

Onderdeel van het D.A.F. patent. (Dermatological Advanced Formulation)
Dit gepatenteerde complex verhoogt de tolerantiedrempel van de huid - ongeacht het huidtype - om haar weerstand te verbeteren.

Hoe wordt het verkregen?

Extractie van laminaria-alg.

Zanthoxylum bungeanum fruit extract

Wat is het?

Extract van Sichuanbessen.

Waarvoor dient het?

Anti-jeuk: gaat een jeukend gevoel tegen.

Hoe wordt het verkregen?

Extractie van Sichuanbessen.

Behenyl alcohol

Wat is het?

Vetalcohol.

Waarvoor dient het?

Verdikkingsmiddel: geeft de textuur consistentie.

Hoe wordt het verkregen?

Verkregen uit vetzuur afkomstig van plantaardige olie.

Polyacrylamide

Wat is het?

Acrylpolymeer.

Waarvoor dient het?

Geleermiddel: geeft de textuur consistentie.

Hoe wordt het verkregen?

Synthetisch.

NAOS maakt bepaalde ingrediënten synthetisch aan om:
- een natuurlijke molecule te verkrijgen zonder die uit een plant te hoeven extraheren, om de biodiversiteit beter te respecteren,
- een zuiver en perfect gedefinieerd ingrediënt te verkrijgen.

Arachidyl glucoside

Wat is het?

Derivaat van vetalcohol en suiker.

Waarvoor dient het?

Emulgerend: helpt een emulsie vormen en stabiliseren.

Hoe wordt het verkregen?

Synthetisch verkregen uit vetalcohol en glucose van plantaardige oorsprong.

Oleyl alcohol

Wat is het?

Vetalcohol.

Waarvoor dient het?

Stabilisator: draagt bij tot de homogeniteit of de stabiliteit van het product.

Hoe wordt het verkregen?

Verkregen uit vetzuur afkomstig van plantaardige olie.

Xanthan gum

Wat is het?

Xanthaangom.

Waarvoor dient het?

Geleermiddel: geeft de textuur consistentie.

Hoe wordt het verkregen?

Biotechnologie.
De biotechnologie maakt gebruik van biologische processen, zoals natuurlijke fermentatie, om ingrediënten te verkrijgen.

C13-14 isoparaffin

Wat is het?

Derivaat van paraffine-olie.

Waarvoor dient het?

Stabilisator: draagt bij tot de homogeniteit of de stabiliteit van het product.

Hoe wordt het verkregen?

Synthetisch verkregen uit minerale olie.

Laureth-7

Wat is het?

Derivaat van vetalcohol.

Waarvoor dient het?

Stabilisator: draagt bij tot de homogeniteit of de stabiliteit van het product.

Hoe wordt het verkregen?

Synthetisch.

NAOS maakt bepaalde ingrediënten synthetisch aan om:
- een natuurlijke molecule te verkrijgen zonder die uit een plant te hoeven extraheren, om de biodiversiteit beter te respecteren,
- een zuiver en perfect gedefinieerd ingrediënt te verkrijgen.

Caprylic/capric triglyceride

Wat is het?

Derivaat van glycerine en vetzuur (triglyceriden).

Waarvoor dient het?

Stabilisator: draagt bij tot de homogeniteit of de stabiliteit van het product.

Hoe wordt het verkregen?

Verbinding van glycerine en vetzuren verkregen uit plantaardige olie.

Voor welk huidtype is dit product bedoeld? Hoe wordt Nodé K Concentré aangebracht? Wanneer gebruiken? Welke formaten zijn beschikbaar?

Alle antwoorden vindt u op de BIODERMA website.
Ontdek onze unieke wetenschappelijke aanpak, ecobiologie.

Onze transparante aanpak

Welkom bij onze laboratoria in Aix-en-Provence.

Ontdek onze unieke wetenschappelijke aanpak, ecobiologie.

Andere formules BIODERMA

Nodé A Shampooing

BIODERMA

Ontdek de samenstelling

Nodé DS+ Shampooing

BIODERMA

Ontdek de samenstelling