De formule

Al onze ingrediënten zijn speciaal geselecteerd op efficiëntie. U vindt hier een overzicht van alle ingrediënten geklasseerd in families volgens hun functie.

DSactiv patent

D.A.F.patent

Keratolytisch

  • Juniperus oxycedrus wood extract
  • Salicylic acid
  • Sodium shale oil sulfonate

Jeukwerend

  • Zanthoxylum bungeanum fruit extract

Reinigend bestanddeel

  • Coco-betaine
  • Sodium cocoamphoacetate
  • Sodium laureth sulfate
  • Sodium lauroyl sarcosinate

Zuiverend

  • Piroctone olamine

Haarverzorgend bestanddeel

  • Polyquaternium-10

Antiroos

  • Zinc pyrithione

Textuur

  • Acrylates / c10-30 alkyl acrylate crosspolymer
  • Peg-60 almond glycerides
  • Peg-90 glyceryl isostearate
  • Sodium chloride

Formuleringswater.

  • Aqua / water / eau

Geur & parfum

  • Fragrance (parfum)

Bescherming van het product

  • Caprylic / capric triglyceride
  • Citric acid
  • Disodium edta
  • Isopropyl alcohol
  • Laureth-2
  • Oleyl alcohol
  • Sodium acetate
  • Sodium hydroxide
  • Sodium polynaphthalenesulfonate

Bewaarmiddel.

  • Potassium sorbate
  • Sodium benzoate

Ingrediënten onder de loupe

De ingrediënten van onze producten zijn geselecteerd op basis van strenge dermatologische criteria en aanbevolen door onafhankelijke toxicologische experts. Actieve bestanddelen zijn geklasseerd in drie belangrijke categorieën en ontdek hun aard, rol en origine door op hun naam te klikken.

Hier worden de ingrediënten, die bijdragen tot de verwachte doeltreffendheid van het product, gegroepeerd: degenen die de biologische huidmechanismen optimaliseren of in stand houden (zoals hydratatie, regeneratie, lipideherstellende werking), en degenen met een zeer specifieke fysisch-chemische werking (exfoliërend, matterend, zonnefilters...).

De vermelde ingrediënten zijn deze die de meest recente formule van het product bevat. Tussen productie en distributie kan wat tijd verstrijken en wij raden u dan ook aan de lijst van ingrediënten op de verpakking te raadplegen.

Aqua/water/eau

Wat is het?

Gezuiverd water.

Waarvoor dient het?

Formuleringswater.

Hoe wordt het verkregen?

Minerale oorsprong.

Sodium laureth sulfate

Wat is het?

Derivaat van vetalcohol.

Waarvoor dient het?

Reinigend: vormt schuim in contact met water en bevordert het reinigen.

Hoe wordt het verkregen?

Synthetisch verkregen uit vetalcohol van plantaardige oorsprong.

Sodium cocoamphoacetate

Wat is het?

Vetzuurderivaat.

Waarvoor dient het?

Reinigend: vormt schuim in contact met water en bevordert het reinigen.

Hoe wordt het verkregen?

Verbinding van vetzuur verkregen uit plantaardige olie, en een synthetisch acetaatderivaat.

Peg-60 almond glycerides

Wat is het?

Vetzuurderivaat.

Waarvoor dient het?

Emolliens: versoepelt en verzacht het haar.

Hoe wordt het verkregen?

Synthetisch verkregen uit vetzuren en glycerines afkomstig van plantaardige olie.

Sodium lauroyl sarcosinate

Wat is het?

Derivaat van vetzuur en aminozuur.

Waarvoor dient het?

Reinigend: vormt schuim in contact met water en bevordert het reinigen.

Hoe wordt het verkregen?

Synthetisch verkregen uit vetzuur afkomstig van plantaardige olie, en synthetische sarcosine.

Coco-betaine

Wat is het?

Vetzuurderivaat.

Waarvoor dient het?

Reinigend: vormt schuim in contact met water en bevordert het reinigen.

Hoe wordt het verkregen?

Synthetisch verkregen uit vetzuur afkomstig van plantaardige olie.

Peg-90 glyceryl isostearate

Wat is het?

Derivaat van glycerine en vetzuur.

Waarvoor dient het?

Verdikkingsmiddel: geeft de textuur consistentie.

Hoe wordt het verkregen?

Synthetisch verkregen uit glycerine en vetzuur afkomstig van plantaardige olie.

Sodium shale oil sulfonate

Wat is het?

Derivaat van minerale olie.

Waarvoor dient het?

Keratolytisch: bevordert de eliminatie van dode huidcellen en de opperhuidvernieuwing.

Hoe wordt het verkregen?

Synthetisch verkregen uit minerale olie.

Salicylic acid

Wat is het?

Salicylzuur.

Waarvoor dient het?

Keratolytisch: bevordert de eliminatie van dode huidcellen en de opperhuidvernieuwing.

Hoe wordt het verkregen?

Synthetisch.

NAOS maakt bepaalde ingrediënten synthetisch aan om:
- een natuurlijke molecule te verkrijgen zonder die uit een plant te hoeven extraheren, om de biodiversiteit beter te respecteren,
- een zuiver en perfect gedefinieerd ingrediënt te verkrijgen.

Piroctone olamine

Wat is het?

Piroctone olamine.

Waarvoor dient het?

Sanerend: helpt de hoofdhuid zuiveren.

Hoe wordt het verkregen?

Synthetisch.

NAOS maakt bepaalde ingrediënten synthetisch aan om:
- een natuurlijke molecule te verkrijgen zonder die uit een plant te hoeven extraheren, om de biodiversiteit beter te respecteren,
- een zuiver en perfect gedefinieerd ingrediënt te verkrijgen.

Acrylates/c10-30 alkyl acrylate crosspolymer

Wat is het?

Acrylpolymeer.

Waarvoor dient het?

Geleermiddel: geeft de textuur consistentie.

Hoe wordt het verkregen?

Synthetisch.

NAOS maakt bepaalde ingrediënten synthetisch aan om:
- een natuurlijke molecule te verkrijgen zonder die uit een plant te hoeven extraheren, om de biodiversiteit beter te respecteren,
- een zuiver en perfect gedefinieerd ingrediënt te verkrijgen.

Pyridoxine hcl

Wat is het?

Vitamine B6-derivaat.

Waarvoor dient het?

Onderdeel van het Dsactiv patent.
Dit gepatenteerde complex vermindert de sebumsecretie en gaat ook proliferatie van Malassezia tegen, de schimmel die verantwoordelijk is voor haarroos.

Hoe wordt het verkregen?

Synthetisch.

NAOS maakt bepaalde ingrediënten synthetisch aan om:
- een natuurlijke molecule te verkrijgen zonder die uit een plant te hoeven extraheren, om de biodiversiteit beter te respecteren,
- een zuiver en perfect gedefinieerd ingrediënt te verkrijgen.

Undecyl alcohol

Wat is het?

Vetalcohol.

Waarvoor dient het?

Onderdeel van het Dsactiv patent.
Dit gepatenteerde complex vermindert de sebumsecretie en gaat ook proliferatie van Malassezia tegen, de schimmel die verantwoordelijk is voor haarroos.

Hoe wordt het verkregen?

Synthetisch.

NAOS maakt bepaalde ingrediënten synthetisch aan om:
- een natuurlijke molecule te verkrijgen zonder die uit een plant te hoeven extraheren, om de biodiversiteit beter te respecteren,
- een zuiver en perfect gedefinieerd ingrediënt te verkrijgen.

Zinc gluconate

Wat is het?

Zinkderivaat.

Waarvoor dient het?

Onderdeel van het Dsactiv patent.
Dit gepatenteerde complex vermindert de sebumsecretie en gaat ook proliferatie van Malassezia tegen, de schimmel die verantwoordelijk is voor haarroos.

Hoe wordt het verkregen?

Synthetisch verkregen uit zink van minerale oorsprong, en gluconzuur (biotechnologie).

Polyquaternium-10

Wat is het?

Quaternair ammonium.

Waarvoor dient het?

Haarverzorgend bestanddeel: vergemakkelijkt het ontwarren en het in model brengen.

Hoe wordt het verkregen?

Synthetisch verkregen uit hout.

Fragrance (parfum)

Wat is het?

Parfumerende samenstelling.

Waarvoor dient het?

Geur & parfum: geeft het product zijn olfactieve sensorialiteit.

Hoe wordt het verkregen?

Verbinding van geurmoleculen van plantaardige en synthetische oorsprong.

Disodium edta

Wat is het?

Derivaat van edetinezuur.

Waarvoor dient het?

Stabilisator: draagt bij tot de homogeniteit of de stabiliteit van het product.

Hoe wordt het verkregen?

Synthetisch.

NAOS maakt bepaalde ingrediënten synthetisch aan om:
- een natuurlijke molecule te verkrijgen zonder die uit een plant te hoeven extraheren, om de biodiversiteit beter te respecteren,
- een zuiver en perfect gedefinieerd ingrediënt te verkrijgen.

Sodium hydroxide

Wat is het?

Natriumderivaat.

Waarvoor dient het?

Stabilisator: corrigeert de pH van het product.

Hoe wordt het verkregen?

Bestanddeel dat van nature in de huid voorkomt, synthetisch verkregen.

NAOS maakt bepaalde ingrediënten synthetisch aan om:
- een natuurlijke molecule te verkrijgen zonder die uit een plant te hoeven extraheren, om de biodiversiteit beter te respecteren,
- een zuiver en perfect gedefinieerd ingrediënt te verkrijgen.

Zinc pyrithione

Wat is het?

Zinkpyrithione.

Waarvoor dient het?

Antiroos: gaat de vorming van haarroos (schilfertjes) tegen.

Hoe wordt het verkregen?

Synthetisch verkregen uit zink van minerale oorsprong.

Laureth-2

Wat is het?

Derivaat van vetalcohol.

Waarvoor dient het?

Stabilisator: draagt bij tot de homogeniteit of de stabiliteit van het product.

Hoe wordt het verkregen?

Synthetisch verkregen uit vetalcohol van plantaardige oorsprong.

Mannitol

Wat is het?

Suikerderivaat.

Waarvoor dient het?

Onderdeel van het D.A.F. patent. (Dermatological Advanced Formulation)
Dit gepatenteerde complex verhoogt de tolerantiedrempel van de huid - ongeacht het huidtype - om haar weerstand te verbeteren.

Hoe wordt het verkregen?

Verkregen uit suiker van plantaardige oorsprong.

Xylitol

Wat is het?

Suikerderivaat.

Waarvoor dient het?

Onderdeel van het D.A.F. patent. (Dermatological Advanced Formulation)
Dit gepatenteerde complex verhoogt de tolerantiedrempel van de huid - ongeacht het huidtype - om haar weerstand te verbeteren.

Hoe wordt het verkregen?

Verkregen uit plantaardige suiker.

Oleyl alcohol

Wat is het?

Vetalcohol.

Waarvoor dient het?

Stabilisator: draagt bij tot de homogeniteit of de stabiliteit van het product.

Hoe wordt het verkregen?

Verkregen uit vetzuur afkomstig van plantaardige olie.

Rhamnose

Wat is het?

Suiker.

Waarvoor dient het?

Onderdeel van het D.A.F. patent. (Dermatological Advanced Formulation)
Dit gepatenteerde complex verhoogt de tolerantiedrempel van de huid - ongeacht het huidtype - om haar weerstand te verbeteren.

Hoe wordt het verkregen?

Extractie van hout of synthetisch.

Juniperus oxycedrus wood extract

Wat is het?

Jeneverbesextract.

Waarvoor dient het?

Keratolytisch: bevordert de eliminatie van dode huidcellen en de opperhuidvernieuwing.

Hoe wordt het verkregen?

Extractie van jeneverbeshout.

Zanthoxylum bungeanum fruit extract

Wat is het?

Extract van Sichuanbessen.

Waarvoor dient het?

Anti-jeuk: gaat een jeukend gevoel tegen.

Hoe wordt het verkregen?

Extractie van Sichuanbessen.

Sodium acetate

Wat is het?

Derivaat van azijnzuur.

Waarvoor dient het?

Stabilisator: corrigeert de pH van het product.

Hoe wordt het verkregen?

Synthetisch.

NAOS maakt bepaalde ingrediënten synthetisch aan om:
- een natuurlijke molecule te verkrijgen zonder die uit een plant te hoeven extraheren, om de biodiversiteit beter te respecteren,
- een zuiver en perfect gedefinieerd ingrediënt te verkrijgen.

Sodium chloride

Wat is het?

Natriumderivaat.

Waarvoor dient het?

Verdikkingsmiddel: geeft de textuur consistentie.

Hoe wordt het verkregen?

Bestanddeel dat van nature in de huid voorkomt, van minerale oorsprong.

Citric acid

Wat is het?

Citroenzuur.

Waarvoor dient het?

Stabilisator: corrigeert de pH van het product.

Hoe wordt het verkregen?

Bestanddeel dat van nature in de huid voorkomt, verkregen door biotechnologie.
De biotechnologie maakt gebruik van biologische processen, zoals natuurlijke fermentatie, om ingrediënten te verkrijgen.

Sodium polynaphthalenesulfonate

Wat is het?

Naftaleenpolymeer.

Waarvoor dient het?

Stabilisator: draagt bij tot de homogeniteit of de stabiliteit van het product.

Hoe wordt het verkregen?

Synthetisch.

NAOS maakt bepaalde ingrediënten synthetisch aan om:
- een natuurlijke molecule te verkrijgen zonder die uit een plant te hoeven extraheren, om de biodiversiteit beter te respecteren,
- een zuiver en perfect gedefinieerd ingrediënt te verkrijgen.

Isopropyl alcohol

Wat is het?

Isopropylalcohol.

Waarvoor dient het?

Stabilisator: draagt bij tot de homogeniteit of de stabiliteit van het product.

Hoe wordt het verkregen?

Synthetisch.

NAOS maakt bepaalde ingrediënten synthetisch aan om:
- een natuurlijke molecule te verkrijgen zonder die uit een plant te hoeven extraheren, om de biodiversiteit beter te respecteren,
- een zuiver en perfect gedefinieerd ingrediënt te verkrijgen.

Potassium sorbate

Wat is het?

Derivaat van sorbinezuur.

Waarvoor dient het?

Bewaarmiddel: beschermt het product tegen bacteriële contaminatie tijdens de hele gebruiksduur ervan.

Hoe wordt het verkregen?

Synthetisch.

NAOS maakt bepaalde ingrediënten synthetisch aan om:
- een natuurlijke molecule te verkrijgen zonder die uit een plant te hoeven extraheren, om de biodiversiteit beter te respecteren,
- een zuiver en perfect gedefinieerd ingrediënt te verkrijgen.

Sodium benzoate

Wat is het?

Natriumbenzoaat.

Waarvoor dient het?

Bewaarmiddel: beschermt het product tegen bacteriële contaminatie tijdens de hele gebruiksduur ervan.

Hoe wordt het verkregen?

Synthetisch.

NAOS maakt bepaalde ingrediënten synthetisch aan om:
- een natuurlijke molecule te verkrijgen zonder die uit een plant te hoeven extraheren, om de biodiversiteit beter te respecteren,
- een zuiver en perfect gedefinieerd ingrediënt te verkrijgen.

Fructooligosaccharides

Wat is het?

Macro-suikermolecule.

Waarvoor dient het?

Onderdeel van het D.A.F. patent. (Dermatological Advanced Formulation)
Dit gepatenteerde complex verhoogt de tolerantiedrempel van de huid - ongeacht het huidtype - om haar weerstand te verbeteren.

Hoe wordt het verkregen?

Biotechnologie.
De biotechnologie maakt gebruik van biologische processen, zoals natuurlijke fermentatie, om ingrediënten te verkrijgen.

Caprylic/capric triglyceride

Wat is het?

Derivaat van glycerine en vetzuur (triglyceriden).

Waarvoor dient het?

Stabilisator: draagt bij tot de homogeniteit of de stabiliteit van het product.

Hoe wordt het verkregen?

Verbinding van glycerine en vetzuren verkregen uit plantaardige olie.

Laminaria ochroleuca extract

Wat is het?

Extract van goudalg.

Waarvoor dient het?

Onderdeel van het D.A.F. patent. (Dermatological Advanced Formulation)
Dit gepatenteerde complex verhoogt de tolerantiedrempel van de huid - ongeacht het huidtype - om haar weerstand te verbeteren.

Hoe wordt het verkregen?

Extractie van laminaria-alg.

Voor welk huidtype is dit product bedoeld? Hoe wordt Nodé DS+ Shampooing aangebracht? Wanneer gebruiken? Welke formaten zijn beschikbaar?

Alle antwoorden vindt u op de BIODERMA website.
Ontdek onze unieke wetenschappelijke aanpak, ecobiologie.

Onze transparante aanpak

Welkom bij onze laboratoria in Aix-en-Provence.

Ontdek onze unieke wetenschappelijke aanpak, ecobiologie.

Andere formules BIODERMA

Nodé A Shampooing

BIODERMA

Ontdek de samenstelling

Nodé K Shampooing

BIODERMA

Ontdek de samenstelling